0

Winkelmand

Blackbasket

Zes bruikbare tips voor jouw interieur

By 2 augustus 2019No Comments

Dag in, dag uit zijn wij met interieurs bezig en kennen zodoende voldoende knel- en verbeterpunten. Daarom hebben we zes tips op een rijtje gezet die jouw interieur van een boost kunnen voorzien.

Tip 1: Start met een goed plan

Dit lijkt misschien een inkoper, maar hier gaat het dus vaak al mis. Begin jij binnenkort met een verbouwing? Start dan eens met een plan voor het interieur in plaats dat je dit helemaal aan het einde een gaat bedenken. Nadenken over de stopcontacten en lampen is bijvoorbeeld erg nuttig. Zo kun je de verbouwing optimaal plannen en uitvoeren.

Tip 2: Zorg voor voldoende licht

Helaas is niet ieder huis voorzien van grote ramen en voldoende lichtinval. Zorg er daarom voor dat er voldoende kunstlicht aanwezig is. Onze mening is dat je nooit genoeg licht kunt hebben. Zeker wanneer je ze dimmend maakt, kun je de sfeer goed bepalen. Zorg er ook voor dat je raambekleding niet te veel natuurlijk licht blokkeert.

Tip 3: Werk met verschillende hoogtes

Vaak is een interieur alles afgesteld op dezelfde hoogte. De rugleuning van bank en fauteuil, de eettafel en stoelen en het aanrecht. Dit is juist net wat veel interieurs saai maakt. Zorg voor verschillende hoogtes! Wanneer je hiermee varieert hou je het spannend. Zet dus gerust een hoge kast, staande lamp of grote plant neer. Kijk naar je interieur als naar de skyline van een stad. Deze wordt ook spannender als een aantal wolkenkrabbers zorgen voor verschillende hoogtes.

Tip 4: Koop niet alles van één serie

Hoe makkelijk het ook lijkt om alles bij één winkel te kopen, doe het niet! Een aantal meubels van de zelfde serie kopen maakt je interieur saai en is echt niet meer van deze tijd. Zorg voor wat meer persoonlijkheid door zelf je favoriete meubels bij elkaar te zoeken.

Tip 5: Hang kunst niet te hoog

Dit gebeurd helaas nog altijd in veel te veel huizen. Mensen bepalen staand hoe het schilderij of de foto moet hangen en boren dan een gat. In een woonkamer wordt er echter vaak zittend naar gekeken, met als resultaat dat alles veel te hoog hangt. Een goede stelregel is om de hoogte van kunst af te stemmen op de ruimte waarin het hangt en hoe je er daar tegenaan kijkt. In het zitgedeelte is dat wat lager dan in de hal bijvoorbeeld.

Tip 6: Stijl je accessoires in oneven aantallen

Spullen (accessoires, kandelaars en dergelijke) groeperen helpt om het gezelliger te maken. Het oogt hierdoor veel minder stijf. Het werkt het beste in groepjes van oneven aantallen. Als je van alles twee stuks neerzet wordt het maar saai.

Beelden via:

Atelier09