0

Winkelmand

Blackbasket

Voorkom deze fouten bij het inrichten van jouw interieur

By 26 januari 2018No Comments

Het is niet makkelijk om je inrichting helemaal perfect voor elkaar te hebben. Je moet rekening houden met zoveel verschillende zaken dat je makkelijk iets over het hoofd ziet. Er worden daarom een hoop fouten gemaakt. En wij willen je daar graag voor behoeden! We hebben een aantal fouten die vaak gemaakt worden op een rijtje gezet.

Begin niet zonder een goed plan

Zorg dat je van tevoren even goed nadenkt over alles, zodat je het mooi op elkaar kunt afstemmen. Dit kost je in het begin uiteraard wat meer tijd, maar scheelt je later zeker tijd, geld en een hoop zorgen.

Begin met een plan

Stem alles niet teveel op elkaar af

De tijd dat we alle meubels uit dezelfde serie kopen is nu wel geweest. Het dressoir, kast, salon- en eettafel hoeven echt niet allemaal hetzelfde te zijn. Je mag beste een beetje mixen met materialen en verschillende soorten hout. Hierdoor wordt een interieur juist wat spannender. Hetzelfde geldt voor kleuren. Pas de kleur van de muur niet toe in alle accessoires. Mooier is het juist om een accentkleur toe te voegen.

Zet je huis niet te vol

Kies als eerste het juiste formaat meubels. Kies ze niet te klein, maar zeker niet te groot. Dit ziet er echt niet uit. Ook te veel meubels en spullen in een ruimte oogt rommelig en maakt de ruimte kleiner. Bekijk je spullen eens kritisch en zet alleen neer wat je echt mooi vindt of nodig hebt. Andere spullen kan je best op zolder bewaren om later eens te wisselen, maar zet het niet allemaal in de woonkamer.

Deze kleur past perfect in het geheel - BlackBasket

Bepaal de kleur van de muren niet als eerste

Voor de meeste mensen is het de eerste stap in het inrichtingsproces; de kleur van de muren. Het is goed om in het begin een idee van de verfkleuren te hebben, maar de exacte kleur kun je beter bepalen als bekend is welke meubels, vloer en accessoires in het huis komen. Verf kun je namelijk in bijna oneindig veel nuances laten mengen, maar dit geldt niet voor de andere zaken. De kleur van de muur is dus veel beter af te stemmen op de kleur van de meubels, dan andersom.

Hang kunst en foto’s niet te laag

Veel mensen stemmen de hoogte van kunst en foto’s staand af, maar veelal wordt er zittend tegenaan gekeken. Het gevolg is dat kunst en foto’s vaak te hoog hangen. Hang het op een hoogte hoe je er straks het meest tegenaan kijkt. In een zithoek is dit vaak zittend, maar in een hal wel staand.

Kies de juiste raambekleding

Helaas hangen er in veel huizen nog te korte gordijnen. Dit maakt een ruimte veel kleiner en onrustig. Vaak hoeven gordijnen ook helemaal niet aan twee kanten te hangen, maar kan het juist veel beter uitkomen als ze aan één zijde hangen. Kies raambekleding ook niet te donker als je kamer niet veel natuurlijk licht heeft.

Licht is belangrijk in huis!

Maak van tevoren een lichtplan

Te felle verlichting doet niemand goed en ook te weinig licht is erg onhandig. Je doet er goed aan om hier van tevoren over na te denken. Begin met de algemene verlichting die je nodig hebt als je de ruimte binnenkomt. Je doet er goed aan om hier een dimmer op te zetten, zodat je de sfeer nog kunt bepalen. Daarna ga je de ruimte ‘aankleden’ met sfeer- en werkverlichting. De ruimte moet sfeervol verlicht zijn voor en romantische avond met je lief, maar vergeet ook niet een leeslamp naast je favoriete stoel waar je graag in leest.

Bovenstaande is nog maar een greep uit het aantal fouten dat gemaakt worden. Herken je jezelf hierin en zou je graag wat meer hulp hebben bij je nieuwe inrichting? Neem dan eens contact op met Atelier09. Dit ontwerpbureau uit Amsterdam kan je zeker helpen.

Beelden via:

Cover Unsplash 1. Onbekend 2. Atelier09 3. Unsplash