0

Winkelmand

Blackbasket

Tips voor een fijne slaapkamer

By 28 maart 2019No Comments

Het inrichten van de woonkamer krijgt veelal de meeste aandacht. De slaapkamer komt meestal later en daar wordt veel minder aandacht aan besteedt, en dat terwijl je er vaak wel de meeste tijd doorbrengt. Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om van jouw slaapkamer iets moois te maken.

Verlichting

Dit is in je slaapkamer een erg belangrijk punt. Je wilt rustig kunnen wakker worden, lekker een boekje kunnen lezen, maar wanneer het nodig is heb je soms ook veel licht nodig. Zorg dus dat je lampen ophangt die je kunt dimmen. En één of twee bedlampjes zijn eigenlijk ook onmisbaar. Zo hoef je niet direct je bed uit als je het licht aan wilt zetten en je kunt hiermee ook wat meer sfeer maken.

Alles wat je nodig hebt!

Bergruimte

De belangrijkste bergruimte in de slaapkamer is de kledingkast. Benut de ruimte optimaal en ga voor een hoog exemplaar. Kies in een kleine slaapkamer voor schuifdeuren, want die nemen minder ruimte in. In een grote slaapkamer kun je wellicht nog een extra muurtje plaatsen om zodoende een walk-in closet te maken.

Kleuren

Pak in je slaapkamer maar eens uit met kleuren. Donkere kleuren maken de slaapkamer intiemer en zorgen dat je goed kunt slapen. Kijk wel uit met rood tinten, hier kun je heel druk van worden en dat wil je niet als je gaat slapen. Schilder ook gerust meerdere muren in een donkere kleur. Dit zorgt voor eenheid en rust.

Chique blauwe kleur in de slaapkamer

Indeling

Het belangrijkst aan de indeling van de slaapkamer is de positie van het bed. Zorg dat jij en je partner allebei goed uit bed kunnen stappen. Heb je ramen met een mooi uitzicht? Zorg dan dat je bij het opstaan van dit mooie uitzicht kunt genieten. Ook is het makkelijk om wat ruimte naast het bed te hebben voor nachtkastjes zodat je daar nog wat spullen op kwijt kunt. Als je niet veel ruimte hebt, kan een plankje aan de muur ook een uitkomst zijn.

Versier je kamer ook gerust

Decoratie

Natuurlijk sla je jouw slaapkamer niet over met decoreren. Denk aan mooie plantjes, een grote spiegel, wanddecoratie of extra kussens op bed. Maak je bed ’s morgens ook altijd op. Dat ziet er schoon en fris uit en je gaat ’s avonds veel fijner naar bed.

Beelden via: Flexa