0

Winkelmand

Blackbasket

Schilder een mooie lambrisering bij je thuis

By 26 februari 2019No Comments

Tegenwoordig is een geschilderde lambrisering weer helemaal in. Een goede manier om meerdere kleuren in huis aan te brengen of om een kamer optisch te veranderen. Ze komen in allerlei vormen en kleuren voor. Wij hebben hier tips om de perfecte geschilderde lambrisering te creëren.

De eerste keuze die je moet maken is de hoogte van de lambrisering. De meeste voorkomende lambrisering zit halverwege of op driekwart van de muur, maar eigenlijk is er geen perfecte hoogte. Je past de lambrisering toe zoals jij hem mooi vindt, maar let wel op een paar punten. Kijk wel naar de hoogte van de meubels die voor de geschilderde muur komen te staan. Als dit wat lagere meubels zoals een bank, tafel of bureau zijn, dan is het wel mooi als de lambrisering er net bovenuit komt. Staat er juist een hoge kast voor de lambrisering? Dan is het mooi om de lijn wat hoger te plaatsen, maar wel ongeveer 20 cm onder de bovenzijde van de kast. Het is sowieso wel leuk en speels om verschillende spullen over de rand van de lambrisering te laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of spiegel.

Bij een goede lambrisering is een rechte lijn wel erg belangrijk. Zorg dat je de juiste afplaktape gebruikt, zodat jouw lijn mooi recht is. Bij de standaard afplaktape heb je eerder kans dat er verf onderdoor loopt, maar je kunt ook tape kopen die speciaal geschikt is om rechte lijnen te schilderen. Deze kost wel iets meer, maar het resultaat is vele malen beter.

Natuurlijk kun je de lambrisering gewoon recht maken, maar het is ook leuk om wat creatiever te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een slordig geschilderde lambrisering waarbij je op verschillende hoogte stopt met rollen. Dit geeft een heel leuk effect in kun je in een industrieel interieur goed toepassen. Ook is het leuk om een lambrisering in de vormen van punten te maken. Dit zie je vaak in kinderkamers en het lijkt dan net of er allemaal bergen op de muur staan. Denk ook eens aan een lambrisering met een rand in een accentkleur. Deze extra dunne rand is wel wat meer werk, maar je maakt het hiermee wel unieker.

 

Ben je geïnspireerd geraakt? Hopelijk zien we straks bij jou thuis dan een mooie, geschilderde lambrisering.

 

Beelden via:

cover. Flexa 1. Flexa 2. Flexa 3. Flexa 4. Rumhemma