0

Winkelmand

Blackbasket

Jouw interieur winterproof

By 30 oktober 2018No Comments

Je merkt buiten al duidelijk dat het kouder wordt en dat we richting de winter gaan. Een seizoen om weer wat vaker binnen te zijn en het thuis gezellig te maken. De lange en donkere avonden lenen zich perfect om binnen door te brengen en een leuke serie te kijken. In dit artikel geven we je een aantal tips om je huis makkelijk winterproof te maken.

Kies zachte materialen

Voeg in de winter wat extra zachte materialen toe, want hiermee creëer je een warmer geheel. En dat is natuurlijk wel lekker in de winter! Leg in de bank wat extra kussen, plaid of een lekkere vacht neer. In de winter is een vloerkleed in de zithoek ook een must. Zo blijven je voeten lekker warm. Het staat ook erg leuk om een mooie mand gevuld met kussens of dekens neer te zetten. Zo heb je altijd genoeg als jij een avondje gaat bingen.

Zachte materialen bij elkaar

Voeg wat extra verlichting toe

Heb jij nog een donker hoekje in huis? Deze valt in de winter extra goed op, dus dit is het moment om er een leuke lamp neer te zetten of op te hangen. Installeer er een dimmer op, zodat je de sfeer goed kunt bepalen. Dit is natuurlijk handig voor meer lampen in huis. Een andere lichtbron die je in de winter zeker kunt toevoegen is kaarslicht. Hiermee creëer echt een knusse sfeer in huis. Koop dus een paar extra kandelaars en vul aan met verschillende kaarsen.

Ga voor donkerder kleuren

In de zomer is het lekker om voor lichte en frisse kleuren te gaan, maar in de winter mag het allemaal wel wat intiemer. Warme en wat donkerder kleuren passen perfect bij dit jaargetijde. Je kunt natuurlijk één of meerdere muren van een kleur voorzien, maar je kunt ook kiezen voor warme kleuren als je zachte materialen toevoegt. Zo sla je twee vliegen in één klap. Ook in andere accessoires en kaarsen kun je deze kleuren toevoegen.

Bloemen met winterse kleuren

Groen in huis

Groen in huis is eigenlijk altijd een goed idee, maar in de winter kun je jouw huis echt winterproof maken met wat leuke planten. Zeker als je straks de kerstboom weer weghaalt kun je de leegte opvullen met planten. Koop je een mooie bos bloemen? Ga dan ook voor bloemen met warme kleuren om de winterse sfeer goed neer te zetten.

Heb jij nog andere tips? We horen ze graag, laat hieronder een berichtje achter.

Beelden via:

Cover. Unsplash 1&2 Atelier09