0

Winkelmand

Blackbasket

Kleur van het jaar volgens Pantone

By 22 december 2018No Comments

Naast AkzoNobel maakt ook kleureninstituut Pantone aan het einde van het jaar de kleur van het jaar bekend. Voor 2019 is dat de kleur ‘living coral’. Zelf noemen ze het: ‘een animerende en levens-bevestigende koraaltint met een gouden ondertoon die energie geeft en verlevendigt met een zachtere rand’. Een kleur die we wellicht wel vaker terug gaan zien in woonaccessoires.

Living coral

‘Living coral’ is een zachte kleur die toch ook levendig is. We worden omarmt met warmte en de kleur biedt comfort en stabiliteit in de steeds veranderende omgeving. In een wereld die steeds digitaler wordt en zich steeds meer afspeelt op social media, zoeken we steeds meer naar authentieke en meeslepende ervaringen die een connectie en intimiteit creëren. Pantone heeft een kleur gezocht die hier goed bij past.

‘Living coral’geeft kleur aan onze ambitie om speels te blijven en maakt van de grootste pessimist nog een positief persoon. De luchtige kant van de kleur verwelkomt en stimuleert luchtige activiteit. Het representeert de natuurlijke behoefte aan optimisme en vreugdevolle activiteiten.

Kleur in een pallet

De afgelopen 20 jaar heeft Pantone’s kleur van het jaar veel invloed gehad. Van productontwikkeling, fashion en interieur tot verpakkingen en grafisch design. De keuze komt tot stand naar aanleiding van uitgebreide trendanalyses en weloverwogen keuzes. Vanuit allerlei verschillende disciplines wordt hiernaar gekeken en deze hebben allemaal een invloed hierop.

Kleur van het jaar door de jaren heen

Deze vrolijke kleur zien wij graag verschijnen in interieurs en is als accentkleur in vele stijlen te combineren.

Beelden via:

Pantone