0

Winkelmand

Blackbasket

Hierom kies je voor donkere kleuren in de slaapkamer

By 26 juli 2018No Comments

De slaapkamer is bij uitstek een geschikte kamer om wat gedurfder te zijn met kleuren. Helaas kiezen de meesten toch voor saai wit. Wij zullen je met dit artikel laten zien waarom het kiezen van donkere kleuren toch echt het beste is voor je slaapkamer.

De slaapkamer mag best wel gestijld zijn en het is niet erg als er een wat intiemere sfeer is. Kleuren spelen hierin een hele belangrijke rol. De keuze voor kleuren is natuurlijk wel persoonlijk, maar we hebben hieronder drie redenen om jou te laten kiezen voor donker.

Je benadrukt het natuurlijke licht

In een lichte, witte kamer is alles heel steriel en kan er wat saai uitzien. Alles gaat in elkaar over en niets springt er echt uit. Juist met donkere kleuren gaat het veel meer leven. Het natuurlijke licht krijgt een hele mooie gloed en het schijnt prachtig je kamer in.

Alle accessoires vallen veel meer op

Accessoires komen veel beter tot hun recht voor een donkere kleur. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je bed, kussens of kunst aan de muur. Voor een lichte muur valt alles als het ware een beetje weg en het geeft een saaiere aanblik.

Een gevoel van oneindigheid

Over het algemeen worden lichte kleuren gekozen om een ruimte groter te laten lijken. Helaas zijn schaduwen op een lichte muur veel duidelijker dan op een donkere muur. Kies je voor een donkere muur, dan voorkom je schaduwvorming en lijkt alles in het oneindige door te lopen.

Maar misschien wel de belangrijkste reden is dat je in een slaapkamer met donkere kleuren een veel betere nachtrust hebt. Je slaapt dieper en wordt veel meer uitgerust wakker.

Beelden via:

cover. Entrancemakleri 1. istome_store 2. Cupofjo 3. Domino