0

Winkelmand

Blackbasket

Dit zijn de interieurtrends van 2019

By 25 januari 2019No Comments

Het nieuwe jaar is bijna een maand onderweg en wij willen je graag vertellen wat je dit jaar op interieurgebied vaak gaat tegenkomen. Dit zijn de interieurtrends van 2019!

Een groene en rustige basis met groen in huis

Planten vormen al een lange tijd een belangrijke accessoire in huis en daar gaan we dit jaar vrolijk mee verder. Nieuw is wel dat we ook meer natuurlijk materialen als rotan gaan gebruiken. Je creert hiermee een rustige, natuurlijke basis in huis waarin je jezelf even kunt terugtrekken uit de hectiek van de dag.

Leuk een paar planten bij elkaar

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

De wereld heeft steeds meer aandacht voor duurzame materialen en dat zien we ook terug in interieurs. We leven bewuster en voeren dat door in huis. Het past natuurlijk ook heel goed bij de trend van groener wonen en het gebruik maken van natuurlijke materialen als kurk, jute, linnen en riet.

Gebruik van warme kleuren in huis

Een aantal kleuren die dit jaar al veelvuldig gebruikt werden, blijven ook in het nieuwe jaar terugkomen. Hierbij kun je denken aan groen, donker blauw en oker geel. Komend jaar gaan we wel meer warme kleuren zien, nude tinten, terra en beige, maar ook donker paars. Spiced honey, de kleur van het jaar 2019, past natuurlijk perfect in dit pallet.

Warme kleuren, de trend van 2019

Mix en match met materialen

We stoppen met het perfect op elkaar afstemmen van kleuren en met name materialen. Ga werken met tegenpolen in huis. Je kunt hierbij denken aan glimmend versus mat, rond versus vierkant of leer met velours combineren. Interieurs worden hierdoor veel spannender.

Multifunctionele meubels worden populair

Het wonen in met name de stad wordt steeds duurder en mensen gaan in kleinere woningen wonen. Hierbij passen meubels die multifunctioneel inzetbaar zijn. Denk aan een eetbank die ook gebruik wordt om spullen in op te bergen, of een kast die als roomdivider gebruikt wordt.

Een bank als opberger!

Klaar voor 2019!

Wil jij het nieuwe jaar helemaal hip voor de dag komen? Zet dan een paar mooi planten neer, koop iets van velours en combineer dit met een metallic als goud of koper. Zo ben jij klaar voor 2019!

Beelden via:

cover. Flexa 1. Mooiwatplantendoen.nl 2 Flexa 3. Atelier09