0

Winkelmand

Blackbasket

De perfecte ‘gallery wall’!

By 23 oktober 2017november 21st, 2017No Comments

Een zogenaamde ‘gallery wall’ kan een hele leuke manier zijn om je foto’s of andere accessoires aan de muur te hangen. Daarnaast maak je van een saaie muur op deze manier ook echt een blikvanger. Maar wat er in de bladen of op pinterest zo mooi uitziet, kan in de praktijk nog best lastig zijn om thuis voor elkaar te krijgen. Wij willen je met dit artikel een aantal tips geven om thuis de perfecte ‘gallery wall’ te creëren.

De leukste fotowanden zijn een beetje creatief en bestaan uit meer dan alleen foto’s. Hang er wat leuke prenten, tekeningen, schilderijen, teksten of een leuke souvenir van een mooie vakantie tussen. Zo wordt jouw ‘gallery wall’ nog net wat specialer en persoonlijker.

Gebruik ook gerust items van verschillende maten. Dit maakt het ook wat speelser. Ook met textuur of vorm kun je rustig een beetje spelen. Heb je er een echte eye-catcher tussen hangen? Plaats deze in het midden en op ooghoogte. Zo wordt dat het focus punt van jouw collectie.

Over het algemeen komen items beter tot hun recht op een donkere muur. Het voegt wat drama toe en maakt het meer luxe. Een goed begin kan dus zijn om je muur eerst een andere kleur te geven.

Wanneer je hebt besloten welke items je op je muur kwijt wilt, is het tijd om te kijken op welke manier je het wilt ordenen. Hang de eye-catcher in het midden en werk vanuit dar naar buiten toe. Op deze manier heb je altijd de mogelijkheid om de collectie later uit te breiden. De items hoeven niet allemaal symmetrisch te hangen, maar het is wel mooi om de randen met elkaar uit te lijnen.

Een hele handige manier om te bekijken hoe je jouw collectie wilt ordenen is door de alles eerst op de grond te leggen. Zo kun je nog makkelijk wat schuiven voordat je overal gaten hebt geboord. Ook kun je eerst kranten ter grootte van de lijsten op de muur hangen. Zorg er in elk geval voor dat de lijsten recht hangen, niets zo storend als scheef hangende lijsten.

Hopelijk heb jij hierbij wat inspiratie om in een regenachtig weekend met jouw ‘gallery wall’ aan de slag te gaan!

Beelden via:

Cover.Avenue Lifestyle & Roomed 1. Koti Ikava 2. CocoLapine design 3. Sacrementostreet