0

Winkelmand

Blackbasket

De look van vroeger en nu weer helemaal hip: visgraat vloeren

By 27 september 2018No Comments

Visgraat vloeren komen we al heel lang in huizen tegen en werden oorspronkelijk gebruikt als luxe vloerafwerking. De laatste paar jaar is deze manier van leggen weer helemaal in opkomst en wordt steeds meer toegepast. Een ontwikkeling die wij graag zien :-)!

Met een visgraat vloer heb je een vloer die namelijk net wat specialer is dan de standaard planken. Een grote ruimte met hoge plafonds is er het meest geschikt voor, want in een kleine ruimte kan het patroon iets te overheersend overkomen. Heb jij een wat kleinere ruimte? Kies dan voor planken die wat minder breed zijn.

Een visgraat vloer kan eigenlijk in vele stijlen toegepast worden. Uiteraard is een donkere variant met velours bank en verschillende ornamenten gaaf in een klassiek interieur. Maar juist ook gecombineerd met staal en een gietvloer krijg je een heel tof geheel. Dan past het prima in een wat moderner geheel. De vloer kan de blikvanger zijn met z’n wat drukkere patroon. De rest van het interieur kan dan wat meer ingetogen zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Ergens eind 15e, begin 16e eeuw begon visgraat parket in opkomst te komen. Je kwam zulke vloeren met name tegen in statige gebouwen. Het leggen is namelijk arbeidsintensief en daardoor wat duurder. Dat was natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Vaak lag er op bovengelegen etages ook een ‘normale’ parketvloer van rechte planken. Of een vloer van een mindere houtsoort. Zo werd er toch wat op de kosten bespaard.

Ook als je niet een houten vloer wilt, maar wel het visgraat patroon leuk vindt zijn er genoeg keuzes. Je hebt nu ook genoeg pvc- of tegelvloeren die zo gelegd worden. Ook met houtstructuur en –motief.

We hebben een aantal mooie belden verzameld om je helemaal in de stemming te krijgen.

Beelden via:

cover&1. Bastel Parket 2. Bo Bedre 3. onbekend 4. Roomed 5. onbekend 6. The socialite family